Over Delta

The
inventive
spirit

Door constant te streven naar innovatieve oplossingen, nieuwe materialen en technologieën zijn wij in staat om ons assortiment continu te verfijnen. Zo worden onze boten nog comfortabeler, veiliger en efficiënter. Dit is mogelijk dankzij de 140 toegewijde ingenieurs en vakmensen die werkzaam zijn op de Delta werf. Dit is de manier waarop wij al meer dan 650 Delta’s gebouwd en afgeleverd hebben aan eigenaars over de hele wereld. Bij Delta wordt u geen klant, bij Delta wordt u opgenomen in de Delta familie. Van de eerste proefvaart tot de uiteindelijke oplevering, het gehele proces is erop gericht de boot geheel op uw wensen af te stemmen. Als toekomstige Delta-eigenaar bent u van harte welkom om de fabriek te bezoeken terwijl uw boot wordt gebouwd. Uw keuzes bepalen de configuratie van uw unieke boot. In die zin worden al onze boten op bestelling gemaakt en samen met de klant gecreëerd. Daardoor is elke Delta uniek.

Bij Delta wordt u geen klant, bij Delta wordt u opgenomen in de Delta familie. Van de eerste proefvaart tot de uiteindelijke oplevering, het gehele proces is erop gericht de boot geheel op uw wensen af te stemmen.
Als toekomstige Delta-eigenaar bent u van harte welkom om de fabriek te bezoeken terwijl uw boot wordt gebouwd. Uw keuzes bepalen de configuratie van uw unieke boot. In die zin worden al onze boten op bestelling gemaakt en samen met de klant gecreëerd. Daardoor is elke Delta uniek.

Delta Powerboats interieur

Authentiek vakmanschap

Delta powerboats - Innovatie

Terwijl sommige bouwers concurreren met kostenbesparende opties en uitbestede oplossingen, gaat Delta in de tegenovergestelde richting. Wij zijn van mening dat het bouwen van betrouwbare boten met een constante kwaliteit een gecontroleerd bouwproces en bekwame vakmensen vereist, die trots zijn op hun werk. Daartoe wordt het interieurhoutwerk van Delta Powerboats allemaal in de fabriek met de hand gemaakt door ervaren timmerlieden. De roestvrijstalen fittingen en vele andere exterieurdetails worden in eigen huis op maat gemaakt en de teakdekken zijn met de hand vervaardigd van de hoogste kwaliteit geselecteerd hout. Deze worden gelegd met methoden die van generatie op generatie zijn geërfd.

Innovaties

Bij Delta Powerboats maken we gebruik van de modernste technologieën. Ons productieproces wordt bemand door toegewijde vakmensen die gebruik maken van de modernste technologieën en geavanceerde composietcomponenten.
Met het Poseidon 5-assig CNC frees van de werf hebben we een capaciteit voor het frezen van matrijzen tot een lengte van 26 meter. Voor het lamineerproces zijn de rompcomponenten gelamineerd en qua gewicht geoptimaliseerd met behulp van ‘vacuum infused core’ technologie. Een methode die de structurele prestaties verbetert door meer sterkte, stijfheid en verdeling van belastingen en spanningen op het materiaal te bieden. Bovendien is het een gesloten proces dat zowel veilig als milieuvriendelijk is omdat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Delta maakt sinds 2006 gebruik van vacuüminjectie voor al haar laminaten. Dit stelt ons in staat de meest geavanceerde rompcomponent te ontwikkelen.

Kwaliteitscontrole & goedkeuring

Onze toewijding om betrouwbare boten van superieure kwaliteit te leveren, vormt de basis voor alles wat we doen en strekt zich uit tot het moment dat de boten vertrekken voor hun eerste reis. Als laatste fase in het bouwproces worden de rompen onderzocht in beschutte bassins, gevolgd door tewaterlating en een reeks proefvaarten. Na een grondige beoordeling van de structurele en technische prestaties wordt een reis van 200 zeemijl ondernomen naar onze faciliteiten in Zweden, waar verdere evaluaties worden uitgevoerd voorafgaand aan de goedkeuring van de levering door de eigenaar. Zo zorgen we ervoor dat alle boten die de fabriek verlaten voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen en betrouwbaar zijn, zodat u er jarenlang plezier van heeft.

Het productieproces van Delta Powerboats is gecertificeerd volgens de eisen van het Milieumanagementsysteem (ISO 14001) en Kwaliteitssystemen (ISO 9001).

Overpowered by our boats?

Plan een bezichtiging en proefvaart